Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-09@12:17:13 GMT

لزوم مدیریت سپردار سفید توت روی کیوی

تاریخ انتشار: ۲۳ مرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۸۰۹۷۵۴

لزوم مدیریت سپردار سفید توت روی کیوی

ایسنا/مازندران مدیر حفظ نباتات جهاد کشاورزی مازندران بر لزوم مدیریت سپردار سفید توت روی درختان کیوی تاکید کرد.

عبدالرحمن زاغی با اشاره به اینکه سپردار توت در سال های اخیر به عنوان مهم ترین آفت کیوی در شمال کشور محسوب شده که در صورت عدم کنترل به موقع، منجر به خسارت اقتصادی می شود، بر لزوم مدیریت سپردار سفید توت روی درختان کیوی تاکید کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی مازندران با بیان اینکه این حشره روی تنه اصلی و سرشاخه های فرعی مستقر است و با تغذیه از شیره گیاهی به شدت باعث ضعف عمومی و در ادامه منجر به خشکیدگی کامل نهال های تازه کاشت و درختان جوان می شود، افزود: در دمای ۲۵ درجه سانتیگراد یک نسل آفت ۴۲ تا ۵۶ روز طول می کشد، این شپشک در شرایط  آب و هوایی شمال کشور دارای سه تا چهار نسل در سال بوده و زمستانگذرانی آن به صورت پوره سن سوم است و در بهار پس از تکمیل زندگی پوره سوم، حشرات ماده بطور متوسط ۱۵۰ تخم می گذارند.

وی با اشاره به اینکه وجود تراکم بالای آفت روی درختان کیوی، یک تهدید جدی محسوب می شود و عملیات کنترلی بایستی قبل از بالا رفتن تراکم آفات در نسل اول روی پوره های تفریخ شده انجام شود، درباره اقدامات بهداشتی، گفت: داشتن خزانه و نهالستان های عاری از آفت بسیار مهم است زیرا گیاهان جوان بعد از آلودگی به سرعت از بین می روند، هرس و از بین بردن قسمت های آلوده درخت و پاکسازی پوست درختان از آلودگی می تواند تاثیر سموم شیمیایی را تشدید کند.


زاغی یکی از راه های دیگر کنترل این آفت را مبارزه بیولوژیک عنوان کرد و افزود: این آفت توسط تعداد زیادی از پارازیت ها و شکارچیان مورد حمله قرار می گیرد و در حال حاضر نیز می توان با حمایت از این دشمن طبیعی موثر، جمعیت آفت را به خصوص در محصولات تازه خوری و صادراتی مدیریت کرد.


مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی مازندران درباره کنترل زمستانه (روغن پاشی) این آفت، بیان کرد: اجرای کنترل زمستانه یا روغن پاشی زمستانه معمولا در باغات هلو و شلیل با استفاده از روغن ولک امولسیون شونده به نسبت ۲.۵ درصد از اوایل بهمن ماه علیه آفات زمستانگذران سپردار توت توصیه می شود، همچنین برای موفقیت هرچه بیشتر در امر کنترل زمستانه لازم است تنه ها و سرشاخه های آلوده با استفاده از گونی یا برس از وجود شپشک ها کاملا تمیز شود.


به گزارش پایگاه اطلاع رسانی جهاد کشاورزی مازندران،وی با بیان اینکه برای کنترل بهاره علیه پوره های نسل اول آفت، باغداران بایستی در زمان مناسب، مبارزه علیه پوره های نسل اول آفت را بطور صحیح و با استفاده از حشره کش ها انجام دهند، تصریح کرد: موثرترین و کم خطر ترین ترکیبات شیمیایی برای کنترل پوره های آفت، ترکیبات تنظیم کننده رشد، نظیر حشره کش آپلاود و یا آدمیرال به نسبت ۰.۷۵ در هزار است و در صورت مشاهده فعالیت آفت در نسل های دوم و سوم در باغات نیز می توان از ترکیبات فوق برای کنترل سپردار توت استفاده کرد. 

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اقتصادی کیوی جهاد کشاورزی مازندران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۸۰۹۷۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لزوم توجه ویژه به توسعه زیرساخت‌های آموزشی در مناطق محروم کرج

ایسنا/البرز نائب رئیس کمیسیون فرهنگی شورای شهر کرج خواستار تسریع و توجه ویژه به توسعه زیر ساخت‌های آموزشی در محلات کم برخوردار شد.

به گزارش ایسنا، علیرضا رحیمی روز چهارشنبه ۱۹ اردیبهشت با تبریک هفته روز معلم اظهار کرد: عظمت هفته معلم به عظمت شغل این قشر از افراد زحمتکش و فرهیخته کشورمان است.

علیرضا رحیمی توجه و تکریم و تعظیم در برابر معلم را تکریم و تعظیم در برابر ادب، اخلاق، علم، نور و هدایتگری، حرمت داشتن و تعیین مرزها و آموزش آن به فرزندان دانست و افزود: امروزه دانش آموزان بیشترین وقتشان در ساعات روز را در مدرسه می‌گذرانند و در اوج انرژی روزانه زحمت این هدایتگری، تربیت و آموزش به دوش این نقش آفرینان شغل انبیاست.

نایب رئیس کمیسیون فرهنگی شورای اسلامی شهر کرج از قداست شغل معلم به اندازه با شغل انبیاء یادکرد و گفت: امیدوارم دولت‌ها و دستگاه‌های متولی به امرمعیشت معلمین، فرهنگ سازی افزایش تکریم و تعظیم در برابر معلمان اقدام نمایند.

وی اضافه کرد: مدیریت شهری در برابر این قشر زحمتکش و همدوش با مجموعه مدیریت شهری در عرصه شهر در کنار این عزیزان و حامی آنها  قرار دارد و حمایت‌های خود را تا آنجایی که توانسته در دوره ششم افزایش و نشان داده است.

رحیمی در پایان اظهار امیدواری کرد که موضوع تجهیز و توسعه زیرساخت‌های آموزشی مخصوصاً در محلات کم برخوردار که مورد دستور کار استاندار محترم واقع شده هرچه سریع‌تر به نتیجه برسد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • آسفالت ۲۱۰ هزار مترمربع از معابر کمالشهر/ ضرورت کنترل آب های سطحی
  • آماده باش دستگاه‌ های عضو ستاد مدیریت بحران فومن
  • مصوبه کمیته مداخلات ارزی بانک مرکزی برای کنترل نوسانات بازار ارز تمدید شد
  • مصوبه کمیته مداخلات ارزی بانک مرکزی برای کنترل نوسانات بازار تمدید شد
  • تمدید مصوبه کمیته مداخلات ارزی بانک مرکزی برای کنترل نوسانات بازار ارز
  • تمدید مصوبه کمیته مداخلات ارزی بانک مرکزی برای کنترل نوسانات ارزی
  • لزوم توجه ویژه به توسعه زیرساخت‌های آموزشی در مناطق محروم کرج
  • تاکید گروه‌های فلسطینی بر غیرقابل تغییر بودن مدیریت بر گذرگاه رفح
  • هاآرتص: شرکت امنیتی خصوصی آمریکایی گذرگاه رفح را مدیریت می‌کند
  • لزوم ساماندهی ۴۰۰ کیلومتر از رودخانه‌های اصفهان/ فریدون‌شهر رکورددار بارش‌ها